17 Ağustos 2013 Cumartesi

Replika Telefonlarda CMW(Clockworkmod) Nasıl Açılır?

  CMW mod Android yüklü Iphone4,Iphone 5,Replika S3,Replika s4,galaxy note ve galaxy note 2 gibi telefonlarda kullanılmaktadır.
 Öncelikle yapılması gereken telefona uygun recovery dosyası yüklemek sonra telefonu uygulama yada tuşların yardımıyla CMW modda açmak.

  
Recovery yükledikten aşağıdaki linkten uygulamayı indirin ve uygulamayı kurduktan sonra recovery update seçeneğinden telefona attığınız recovery dosyasına dokunun. Telefon açılınca aşağıdaki gibi bir menü çıkacaktır.


 Diğer bir yöntem ise aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi replika telefon kapalıyken telefonun ses kısma ve power tuşuna basarakta cmw menüsüne geçebilirsiniz.

  Çıkan bu menülerin ne işe yaradığını ve ne amaçla kullanılacağını kısaca anlatıp cwm seçeneklerinin özelliklerini açıklayalım.

Reboot system now;Yapılan işlemlerden sonra telefonun yeniden başlatılmasını sağlar.
Apply from sdcard:update.zip; Sd kartınıza attığınız zip dosyalarını bu seçeneği kullanarak yükleyebilirsiniz.
Wipe data / factory reset:  Rom yüklemeden önce yapılır. Telefonda kurulu olan rom’un dosyalarının silinmesi ve kullanıcı verilerinizi silmeye yarar.
Wipe cache partition; Rom yükleme öncesinde yapılması gereken işlemdir.Önceki rom dan artan yada silinmeyen dosyaları siler.
İnstall zip from sd card; Bu seçenek rom yükleme işlemini zip uzantılı dosyaları yüklemek için kullanılır. Ayrıca sd karttan yada telefonun dahili hafızasından yükleme yapmayı sağlar. Yükleme işlemleri burada yapıldığından en çok kullanılan ve en öenmli seçenek olduğu söylenebilir.
Backup and restore; Buradan replika telefonunuzun yedeğini alabilir ve aynı zamanda aldığınız bu yedeği restore seçeneğini kullanarak telefona yükleyebilirsiniz. Aynı bilgisayarda olduğu gibi sorun yaşandığında nasıl sistem geri yükleme yapıyorsak bu seçenekte aynı işlemi yapmaktadır. Yedekleme tüm verilerinize (mesajlar,rehber,uygulamalar ve notlar gibi) ulaşmanızı sağlar.
Mounts and Storage; Bu seçenekte ise sistem formatlanması için kullanılır. Bu seçeneğin kullanılması tavsiye edilmez. Android telefonlarda yazılım bilgisi olan kişiler için uygundur.
Advanced; Genellikle rom yüklendikten sonra kullanılır.Advanced dan gelen  Wipe Dalvik Cache seçeneği rom kurduktan sonra yapılması gerekir. 

2 yorum:

  1. hocam güzel anlatmışsında . Ben Kore malı Galaxy s4 GT - i9500 kullanıyorum dediğinizi yaptım recoveryleri yükledim Reset attı fakat RECOVERY MODE yazısında takıldı :)

    YanıtlaSil
  2. birbirinden farklı replika telefonlar bulunduğundan her telefona ait recovery.img dosyaları bulunmaktadır.Gereken recovery dosyasını oluşturduğunuzda veya bulduğunuzda sorun çözülecektir.

    YanıtlaSil