12 Ocak 2023 Perşembe

YOUTUBE PARA KAZANMA ŞARTLARI OCAK 2023

  Ocak ayının 2023 yılında Youtube para kazanma şartlarında değişiklik gerçekleştirdi. Bilindiği gibi son zamanlarda sosyal medya ve birçok telefon uygulamalarında kısa videolar yaygınlaştı. Bunun sonucunda izleyiciler kısa videolara yöneldi ve içerik üretenler de kısa videolar çekmeye başladı.

 Youtube da kısa videolara artan ilgi nedeniyle "Youtube Shorts" adı altında kısa video yükleme sekmesini oluşturarak kullanıcılarına diğer video uygulamalarına benzer bir seçenek sundu. Buna bağlı olarak Youtube 2023 yılında para kazanma şartlarında değişiklik yaptı.

 Ocak 2023' den itibaren geçerli olacak para kazanma şartları

1.Son 12 ayda, herkese açık içeriklerin izlenme süresi hedefi olan 4.000 geçerli saate ulaşmak ve 1.000 abone kazanmak .

2.Son 90 gün içinde, herkese açık Shorts videosu görüntüleme sayısı hedefi olan 10 milyon geçerli görüntülemeye ulaşmak ve 1.000 abone kazanmak.


 İçerik üreticilerin yada youtube da para kazanmak isteyenlerin bu yeni şarta dikkat etmeleri gerekiyor. Güncellenen şartlara göre içeriklerini düzenlemeleri youtube tarafından isteniyor. Ek olarak videolarında youtube tarafından belirlenen kriterlere uygunluğunun olması gerekiyor. 

 Güncellenen yeni şarta göre artık youtube da kısa videoları daha çok göreceksiniz. Aslında Youtube dan gelir elde etme şartını sağlamak isteyen kullanıcılar için bir fırsat olarak görünüyor. Sadece 60 saniye ve altındaki kısa videolarla görüntüleme sağlayabilme şansları ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder