20 Mayıs 2019 Pazartesi

Huawei Marka Telefonlarda Güncelleme Sorunu

 ABD İle Çin arasında yaşanan teknolojik kapışma huawei kullanıcılarına olumsuz olarak yansıdı. ABD nin Huawei markasını kara listeye alması nedeniyle Google tarafından yapılan açıklamaya göre güncelleme verilmeyecek sadece google servislerinin(google play,youtube, gmail vs.) kullanımına izin vereceğini belirtti.
 Huawei tüketice CEO su Richard Yu Chengdong tarafından yapılan açıklamada kendilerinin google yaptırımına karşı bir planı hazır olduğu android kısıtlaması olursa hem bilgisayar hem akıllı telefonlar için Huawei nin kendi işletim sistemini geliştirdiğini açıkladı.

 Haberlere göre ABD' nin bu kararı almasının nedenleri Huawei' nin akıllı telefonlarının satış oranlarının küresel pazarda artması ve 5G teknolojisi için büyük bir ilerleme kaydetmesi olarak görülüyor.
  Birçok Huawei kullanıcılarının merak ettiği konu satın aldıkları telefonlara güncelleme verilecek mi?
 Mevcut telefonlar güncelleme almaya devam edecekler bu karar yeni üretim telefonlarda geçerli olacaktır. Sonuçta telefon satın alındığında yazılıma da para verilmektedir. Google müşterilerinden tepki almamak için karar öncesi satın alınmış mevcut Huawei marka telefonlara desteğini kesmeyecektir.
 Huawei kullanıcılarının merak ettiği diğer bir durum telefonlarının ikinci el de değerinin düşmesi kaygısıdır. Bu ilerleyen zamanla belli olacaktır. Bilindiği ülkemizde Huawei marka telefonlar aynı özellikteki diğer marka telefonlara göre pahalı fiyatlara satılmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder