24 Şubat 2013 Pazar

lenovo İdeapad Genel Sorunları ve Çözümleri



  Öncelikle şunu belirtmeliyim; lenovo ideapad bilgisayarınızda 1-20 gün içinde herhangi bir donanımsal ve yazılımsal sorunla karşılaşırsanız hemen değişim yada para iadesi isteyin.Unutmayın bu sizin yasal hakkınızdır.İlk 20 günü geçirdiğinizde lenovo size hiçbir şekilde değişim hakkı tanımayacaktır.Daha sonra lenovo yeni aldığınız bilgisayara servis desteği vereceğini söyleyerek hemen tamir etmeye başlayacaktır.Bilgisayarınız servisten geldiğinde başka sorunlarla karşılaşma riski çok yüksek. Unutmayınki yeni bir bilgisayarda çok fazla sorunla karşılaşıyorsanız,size fabrikasyon hatalı ürün denk gelmiştir.


 6 ay önce lenovo ideapad laptop aldım ve pekçok sorunla karşılaştım neredeyse 3-4 kez servise gönderdim.Bilgisayarın birçok sorununa çözüm bulamadım.Servise yolladığımda genelde sorunları çözülmemiş olarak ve sadece recovery yaparak (lenovo servisinin en iyi bulduğu çözüm recovery) geri yolladılar.Ayrıca kullandığı sistemin ve parçaların kaliteli olmasına rağmen istenilen verim alınamadı.Aynı özellikte başka marka bir laptop lenovo ideapade kıyasla daha fazla performans sağlıyor.
  lenovo ideapad teknik servisine ne zaman arıza ve sorunlar için göndersem ya bilgisayar recovery yapılmış şekilde geliyor yada bilgisayarın parçaları değişiyor.Neredeyse her servise yolladığımda parça değişimi yaşadım.Açıkçası teknik servis olarak yetersiz bir firma.Normalde aldığınız lenovo sağlam çıkarsa sorun yok,fakat arıza yaşadığınızda lenovo ideapad servisine göndermeniz gerekirse işiniz iş.Unutmayalımki ayrıca bir firmayı firma yapan teknik servisidir ve müşteriye verilen destektir.
  İşte lenovo idepad bilgisayarımda yaşadığım sorunlar.Servisinden destek alamadığım için kendim sorunları çözmeye çalıştım bazılarını internetten araştırdım.Benim gibi sorun yaşayacaklara umarım yardımcı olur.
LENOVO IDEAPAD SEVİSİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN
1-Denetim Masası - Bilgisayarım’ın özellikler gibi yerlerin açılamaması.
Arkadaşlar bu sorunun nedeni %95 windowsun güncelleme sırasında yüklediği Windows Search 4.0 güncellemesidir.Eğer Denetim masasına girip program ekle kaldır kısmından bu güncellemeyi silerseniz sorun ortadan kalkacaktır.
2-fn (fonksiyon) tuşlarının çalışmaması.Arkadaşlar bu sorun ise genellikle driverler (sürücüler)den kaynaklanıyor eğer ATK hotkey ve Lenovo energy management programını silip yeniden yüklerseniz sorun ortadan kalkacaktır.
3-Easy Capture veya veriface yüztanıma sistemi yazılımlarının çalışmaması.
Arkadaşlar bunlardaki sorun ise genellikle webcam sürücüsündeki genel sorunlar yüzünden ortaya çıkıyor.
4-Bilgisayarın yanlış kapatımdan sonra bluetoothun açılmaması.
Bunun çözümü ise windows açıldıktan sonra fn+f5 tuşlarına basarak bluetoothu aktif etmenizle çözülecektir.
5-Harddiski bölümlendirme sorun.
Arkadaşlar mevcut hartdiskiniz size ulaştığında zaten 3 defa bölünmüş durumda geliyor ve sizde en fazla 2 defa bölebiliyorsunuz bu herhangi bir sorun teşkil etmiyor.
6-Recovery kısmının bozulması ve yeni işletim sistemini ojinal ayrı bir cd den kurulmak istenmesi.
Arkadaşlar size böyle durumlarda tavsiyem ilk önce biosa girip bios ayarlarından sata modunu achi den ide ye almanız bende sebebini bilmiyorum ama kurulumu achide yapınca sistem çalışmıyor.
Sonra ise tüm hdd yi formatlamanız yani recovery bölümüde dahil.sonra hdd niz 465 gb gozukecektir bu normaldir bu yazılımların 1gb yi 1.753….. byt görmesindendir 500gb olarak satılmasının sebebi ise üreticilerin 1gb yi 1.000… diye kabul etmelerindendir.
Arkadaşlar bir not daha yeni işlerim sistemi kurduğunuzda en güncel sürücüleri kurmanızı tavsiye ediyorum yoksa hatalarla ve sorunlarla arşılaşa biliyorsunuz.
7-Wireless sinyalinin düşük olması.
Bunun için ise intelin en son çıkan sürücüsünü yüklediğinizde sorun halloluyor bağlantı gücü yaklaşık 2 katına çıkıyor.
8-Usb sorunu.
bazen usb driver ve çeşitli aygıtları usb üzerinden görmeye biliyor bunun çözümü ise lenovo hotfix olarak gelen driver paketindeki usb controller yazılımını ve intelin chipset driverini yeniden kurmak.
9-Bluetooth sorunu
Arkadaşlar bluetooth ile ilgili tüm sorunların %80 i driveri yeniden kuranızla hallediliyor.
10-Ölü piksel sorunu.
Bunuda pixelfix tarzı programlar veya o bölgeye basınç uygulayarak halledebiliyoruz.
11-Kasanın altında hddnin olduğu kısımda bombeli oluşması.
Arkadaşlar buda genellikle alt kapak açıldıktan sonra dişlerin tam yerine oturtulmamasından kaynaklanıyor.
12-readyconnect yazılımı sorunu.
Bu genellikle kullanıclırın %70 inin belası tavsiyem size silin gitsin ben bi katkısını göremedim .
sizde karşılaştığınız sorunları ve çözümlerini buraya yazarsanız paylaşım açısından iyi olur.
13-Ekranda Kırmızı Çizgi Sorunu

Ekranın herhangi bir kısmında kırmızı çizgi varsa üzerine baskı uygulayın.Sorun düzelmezse bilgisayarınızı hemen servise yollayın. LCD ekranın yenisiyle değişim talebi isteyin.
14-Siyah Ekran Sorunu

Bilgisayarıın Açılışında siyah ekran çıkıp ve 2-3 dk bekletiyorsa bilgisayarınızın one key recovery tuşunu kullanın.Bunun için önemli dosyalarınızı yedekleyin ve bilgisayar açılıp lenovo logosu geldikten sonra hemen recovery tuşuna basın ve recovery yapın.
15-Klavyede Bazı Tuşların Hiç Çalışmaması yada Çift Algılaması

Bu gibi durumda klavyenin yazılımını kaldırıp tekrar kurun.Klavyenin yazılımını D sürücüsündeki Drivers dosyasından bulabilirsiniz.
16-Parlak Ekran Sorunu

Lenovo ideapad serileri yeni laptoplarında parlak ekran kullanmaktadır.Bu ekran gözü fazla yormakta ve güneşli ortamda ekranı görmekte zorlanıyorsunuz.Bu sorunla ilgili yapacak fazla birşey yok sadece intel grafiklerinden renk ayarları bölümünden parlaklığı düşürübilirsiniz, fakat ekran parlak olduğu için sadece renklerde bir miktar koyulaşma olacaktır.
17-Windows 7 Ultimate ve Windows 8 e geçince ses,fan ve diğer dokunmatik tuşlarının tanınmaması

Bu genel olarak tüm lenovo ideapadlarde var olan bir sorun.Bunun için lenovo dan yeni driverların çıkmasını beklemek.
Kaynak için BURAYA TIKLAYIN!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder