23 Kasım 2020 Pazartesi

Hyundai Tucson Tasarımcısı Kimdir?

  Hyundai son zamanlarda birbirinden farklı modelleriyle ürettiği araçlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Üstelik bazı ülkelerde en çok satan ve tercih edilen marka oldu. Bu başarı gösteriyor ki Hyundai nin tasarım anlamında büyük ilerleme kaydetti. Geçmişte pek tanınan marka değildi. Kia ile ortak bazı araçlar yaparak otomobil piyasasında az da olsa kendine yer ediniyordu.

 Şüphesiz ki bu başarıda tasarım önemli yer almaktadır. Hyundai diğer alman otomobil markalarına tasarım yapmış Peter Schreyer ile anlaştı. Aynı zamanda üretim teknolojisini geliştirdi. Ortaya iyi bir sonuç çıktı. Birçok modelde yenilikler geldi. Bu da iyi bir tasarımla birleşince satış başarısı olarak pozitif bir ivmelenme yakaladı. 

 Hyundai daha da ileri giderek Genesis markası altında süper lüks araçlar üretti.

Konuya gelirsek Hyundai Tucson tasarımının eski kasaya göre ne kadar iyi olduğunu satış yüzdelerinden görebilirsiniz. Tucson aynı alt yapıya sahip olan Kia Sportage suv modelinin satış olarak ülkemizde fark atmıştır. Bu da gösteriyor ki tasarımın özellikle ön tarafının ne kadar önemli olduğudur.

 


  Peter Schreyer kaleminden çıkan tasarımlar

Kaynak : https://www.wikizero.com/tr/Peter_Schreyer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder