7 Haziran 2018 Perşembe

Geyik Dikeni-Alıç Çayı Faydaları


 Son zamanlarda tanınmaya başlayan nemli ormanlık  yerlerde  yetişen geyik dikeninin faydaları son  merak edilmeye başlandı. Geyik dikeni nedir, geyik dikeninin faydaları ve sağlık için hangi durumlarda tüketilmelidir sorularının cevabını burada bulacaksanız.

Tansiyona faydası
 Geyik dikeni aynı zamanda  kan basıncını düzenli hale getirmesiyle bilinir. Düşük ve yüksek tansiyonu dengeler.

Kanseri engeller 

Geyik dikeni aynı zamanda vücuttaki bağışıklığı güçlendirerek  kansere karşı da güçlü bir koruma direnç sağlar.

Kabızlığı yok eder. 

 Sindirimi kolaylaştırarak bağırsakların çalışmasını sağlar böylelikle kabızlığı engeller.

Kanamanın durmasına yardımcı olur.

Geyik dikeninin yaprakları püre haline getirilip, yaranın üzerinde bekletilirse kanamayı anında durdurma etkisi bulunmaktadır.

Geyik dikeni nasıl kullanılır?

 Geyik dikeninin kökü veya kabukları kullanılmaktadır. Geyik dikeninin meyveleri evde kullanılacağı gibi aynı zamanda bu meyveler kurutularak çayı da yapılabilir. 
 Geyik dikeni çayının da sağlık açısından çeşitli yararları bulunmaktadır.

 Peki Geyik Dikeni Çayı Nasıl hazırlanır?

Geyik dikeninin kurutulmuş yaprak ve meyvelerinden 2 tatlı kaşığı bir bardak kaynamış suya eklenir. On dakika demlemeye bırakılır ve süzülür. Yaptığımız bu çaydan sabah saatlerinde bir bardak içilir.

Geyik dikeni zararlı mıdır?

Her yiyecek gibi aşırısı zararlıdır. Kontrollü ve fazlaya kaçılmadığı sürece zararı yoktur.

C vitamini sağlar.

 Geyik dikeni C ve B vitamini kaynağı olduğu için . aşırı sinirlilik halini iyileştirmeye ve bağışıklık güçlendirmeye yarar.

Öksürük, baş ağrısı ve mide ağrısına iyi gelir. 

 Geyik dikeninin aynı zamanda  çeşitli kalp rahatsızlıklarının yanı sıra öksürük, baş dönmesi, uykusuzluk, mide ağrıları ve boğazla ilgili problemler gibi diğer tıbbi rahatsızlıkların tedavisinde çok yararlı olduğu bilinmektedir.


Diş eti rahatsızlıklarına faydalıdır. 


 Geyik dikeninin özü diş ve diş eti hastalıkları problemlerini tedavi edici özelliğiyle bilinmektedir. Geyik dikeninin özünü diş eti hastalıkları ve diş eti çekilmesi tedavisi için hafta 3 gün uygulamanız yeterli olacaktır.

Yaprakları ve meyveleri ateşi aynı zamanda da ishali keser

 Geyik dikeni dünyanın bazı bölgelerinde ateş ve ishal tedavisi için kullanılmaktadır.  Geyik dikeninin yapraklarının ateş ve ishali tedavi ettiği bilinmektedir.

Ruh halini düzeltir.

 Geyik dikeninin düzenli kullanımının faydaları arasında, kişinin uyku düzeninin normalleşmesi ve kan ve nabız basıncının dengelenmesi ve aynı zamanda ruh halinin yükselmesi de vardır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder