25 Ocak 2014 Cumartesi

GLONASS GPS VE KULLANIM ALANLARI

GLONASS Nedir?

Orijinal olarak GPS teknolojisi Amerikan ordusu için üretilmiş bir teknolojir. Fakat bazı hava kazalarının önlenmesi adına sivil kullanıma da açılmış durumdadır. Yeni cep telefonlarımızda sadece GPS uydularının değil Rusların geliştirdiği Glonass uydularının da bilgileri alınabiliyor ve bunlar size özellikle o ekvatora uzaklaştığınızda daha fazla işe yarayacak şekilde sinyal gönderebiliyorlar. Dünyanın her tarafında iki farklı şebekeden gelen sinyallerle birlikte yolumuzu daha iyi şekilde bulabileceğiz. Böylece akıllı telefonlarınızda ve gps cihazlarınızda kolayaca yönünüzü bulubileceksiniz.
  Dünyada 31 adet gps 24 adette glonass uydusu mevcutmuş gps+glonass destekli cihazlar bu 55 uydudan yararlanarak daha hızlı ve net sonuçlar alarak gps bağlantısı yapabilmektedir. Resimde görüldüğü gibi GLONASS uyduları GPS uydularına göre yeryüzüne daha yakın olduğundan sinyal seviyeleri daha yüksektir.Türkiye’de Glonass uyduları görülebilir ve navigasyon için kullanılabilir.

 Glonass teknolojisi birçok akıllı telefon üreticileri tarafından tercih edilmeye başlandı. Başta Samsung, İphone,Sony,LG ve birçok markalar telefonlarında  GLONASS gps kullanmaya başladı.Bunun dışında Mediatek işlemcili cihazlarda GLONASS desteği yoktur.



Normal GPS özelliği olan cihazla GLONASS destekli cihaz arasında karşılaştırmalar yapılmıştır. GLONASS destekli cihazlar 22 uydu bulup daha çabuk bağlantı sağlamıştır. Artık birçok akıllı telefon üreticileri GLONASS destekli telefonlarını pazara çıkarıyor. Yeni bir telefon aldığınızda GLONASS desteğine dikkat edin.Aşağıdaki video da GLONASS desteği olan telefonla diğer sadece AGPS desteği olan karşılaştırmasını ve aradaki farkı görebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder