24 Eylül 2013 Salı

İmalat Mühendisliği

 Endüstride imalatın birçok alanları ve çok önemli bir yeri bulunmaktadır. İmalat denildiğinde, makine parçalarının tasarımı ve üretimi akla gelmektedir. İmalat Mühendisliği ise çeşitli bilgisayar programlarından destek alarak ve çeşitli analizler yaparak  üretilecek bu makine parçalarının daha verimli ve ekonomik olarak üretilmesini yardımcı olmaktadır. Bu nedenle, imalatın olduğu alanlarda özellikle uçaktan otomobile tüm makine parçalarının, medikal cihazların, kalıpçılık sektörü parçalarının, savunma sanayi ekipmanlarının tasarımı ve imalatı bir “İmalat Mühendisi” tarafından icra edilir. Ayrıca birçok önemli fabrikalarda İmalat Mühendisliği departmanları bulunmaktadır. Bu yüzden, İmalat Mühendisliği insan hayatını kolaylaştıracak sistemleri, en ekonomik bir şekilde tasarlayıp analiz ederek en uygun olanı üretebilecek niteliklere sahip, kaliteli, çevreye saygılı, insani ve mesleki etik değerleri uygulamayı hedeflemektedir.

14 Eylül 2013 Cumartesi

Autocad ttr(tangent-tangent-radius) Komutu

AutoCad ttr Komutu
 Autocad çizimlerinde büyük kolaylık sağlayan ttr(tangent-tangent-radius) komutu bilinmesi gereken en önemli komutlardan biridir. Bu komut sayesinde çizmesi zor olan iki çember arası yarıçap gerektiren çizimlerde kullanılır.

  Ttr Komutu için yapmanız gereken circle komutuna tıklayın ve ttr yazmanızdır. Daha sonra önce birinci çemberin tanjantını sonra da ikinci çemberin tanjantını seçiniz. Komut sizden yarıçap değerini girmenize isteyecektir. Uygun yarıçap değerini girdikten sonra klavyenizden enter tuşuna basmanız yeterlidir.

Aşağıdaki teknik resimin videolu anlatımıdır. Videoda ttr ve tk komutları kullanılmıştır.






13 Eylül 2013 Cuma

Autocad 2021 Deneme Sürümü ve Özellikleri

  CAD programları arasında en çok bilinen ve kullanılan her yıl yeni sürümüyle Autocad son sürüm olarak Autocad 2019 çıkardı. Özellikle imalat yapan şirketler tarafından çok tercih edilen Autocad yeni arayüzü ve yenilediği ikonlarıyla eski sürümlerine göre farklılığını gösteriyor. Ayrıca eski sürümlere(Autocad 2007 gibi) kullanmak isteyenler için Autocad Clasic seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenek sayesinde Autocad 2007’ deki aynı görünümü ve kullanıma erişebilirsiniz.

 Autocad 2018 sitesinde deneme sürümünü yayınladı. Programı süreli olarak kullanmak ve denemek isteyenler http://www.autodesk.com/products/autodesk-autocad/free-trial. bu linkten indirebilirler. Autodesk firması üniversite öğrencilerinin kendini geliştirmeleri için ücretsiz lisans kodu vermektedir. Üniversite öğrencileri deneme sürümünü indirdikten sonra edu.tr uzantılı mail adreslerini kullanarak lisans kodlarını aktif hale getirebiliyor. Autodesk firması neredeyse her yeni sürümü çıkardığında üniversite öğrencilerine destek oluyor.