9 Nisan 2013 Salı

lenovo ideapad Dokunmatik Tuşların Çalışmaması Sorunu


  lenovo dokunmatik tuşların hiçbirinin çalışmaması sorunuyla karşılaştım. Bunun için gerekli driverları zaten kurmuştum ve tekrar güncel olanlarını aradım ve kurulumlarını yaptım dokunmatik tuşların hiçbiri çalışmadı. Bu sorun genelde formattan sonra yada recovery yaptıktan sonra karşıma çıktı. Benim için lenovo dokunmatik tuşlar önemli bir sorun değil zaten o kadar kalitesiz yapmışlarki kullandıkça tuşlar kasanın içine doğru çökmeye başladı. Tuşları bastırmadan kullanıyordum buna rağmen içeri doğru çökmeler devam etti. Hatta bu nedenle kullanmamayı tercih ediyorum.
  Bu sorun için öncelikle yapmanız gereken dokunmatik tuşların driverlarını indirmek.


Gerekli driverlar
One Key Theater
Realtek Audio
Energy Management
Bunlar kurulu değilse kurun, kurulu ise tekrar güncellemeye gerek yok.
Gereken sürücüleri kurduktan sonra başlat çalıştıra gelip msconfig yazın.

  Çıkan pencereden Başlatma seçeneklerinden yukarıdaki programları işaretleyin. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Unutmayın dokunmatik tuşların çalışması için bilgisayarın açılışında yukarıdaki programların açılışında çalışması gerekir. Tuşların içine çökmesi nedeniyle bu programları boşa yer kaplamasın diye kaldırdım.
  Sorun devam ediyorsa dokunmatik lenovo ideapad dokunmatik tuşlarda temassızlık olabilir. Durumu lenovo ideapad yetkili servisine bildirerek bilgisayarınızı servise yollayın.


lenovo ideapad Touchpad Kaydırma Çubuğunun Çalışmaması Sorunu


Sürekli lenovo ideapad ile farklı sorunlarla karşılaşıyorum. Daha öncede birçok sorunun çözümünü (bende işe yarayan) burada belirtmiştim. Şimdide en son olarak touchpad kaydırma çubuğunun çalışmaması sorunu ile karşılaştım. Neredeyse hiçbir bilgisayarda görmediğim tuhaf sorunlarla karşılaştım.
  Öncelikle synaptics(touchpad driver) güncellemeyi denedim ve driver zaten güncel uyarısı geldi. Sizde bu sorunla karşılaşırsanız denemeyin.
  Daha sonra bilgisayarımdan C: > program files> Synaptics> syntp klasöründe SynTPEnh.exe tıkladım .Çıkan pencereden aygıt ayarları bölümünden aşağıdaki resimdeki gibi ayarladım sorun düzeldi.

Not: Bu ayarları yaptıktan sonra sorun düzelmiyorsa touchpad de bir sorun olabilir. Lenovo yetkili servisini arayarak sorunu bildirim.

6 Nisan 2013 Cumartesi

Yeni Facebook Flash Player Virüsü Çözümü


 Facebook ta son zamanlarda karşılaşılan virüslerden bir tanesi. Öncelikle arkadaşlarınızın paylaştığı ya da başka videoları izlediğinizde size flash player güncellemesi olarak karşınıza çıkıyor. Gerçek bir flash player güncellemesi gibi karşınıza çıkıyor ve erişimine izin istiyor. Sakın izin vermeyin ve virüs bilgisayara bulaştığında chrome açmada ve facebook girmede sorun yaşıyorsunuz. Ayrıca virüs bilgisayarınıza bulaştıysa sakın facebook,twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine giriş yapmayın. Şifrenizin çalınma riski olabilir.
Virüs karşınıza aynen şu şekilde çıkmaktadır.
Arkadaşlar Slayt Videomu İzlermisiniz, Yorumda Atın Lütfen  ” yazılı, video gibi görünen farklı  bir virüs tipi.
 Buna tıklarsanız sanki video açılacakmış gibi oluyor fakat sonrasında sizi yukarıdaki gibi bir ekran karşılayarak,  ”Bu videoyu izleyebilmek için, Flash Player’ınızı güncelleyin” uyarısını görüyorsunuz. Buna tıklayınca ise “http://skmedya.net/exe.php” adresine yönleniyor ve FlashPlayer.exe adında bir dosyayı indirmeye koyuluyorsunuz. İndirilen bu dosyayı Flash Player olarak algıladığınız için çalıştırıyorsunuz ve bilgisayarınıza virüs bulaşmış oluyor.


 ilk olarak bilgisayarınıza revo uninstaller isimli programı indirip kurun ve program üstünden Adobe Flash Player 1,90 isimli uygulamayı kaldırın ve  google chrome'u kapatın.
Sonra C:\Documents and Settings\KULLANICI ADINIZ\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions adrsine gidin.
Orda yüklediğiniz tüm eklentiler vardır. Bu dosyalardan biri o virüslü eklentidir. O dosyaların tamamını silin, bu tüm eklentilerinizin kaybolmasına sebep olur fakat onları sonradan yükleyebilirsiniz ;)
Son adım olarak
Başlat>çalıştır'a tıklayın
oraya regedit yazın
Açılan kayıt defterinde HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > Extenstions isimli adrese gidin
buradaki "jkakdbeksdnfdfıbvaslcdlseşadm" gibi karmaşık isimli satırı silin
SON OLARAK COMBOFIX PROGRAMIYLA BİLGİSAYARINIZI TARATIN!!!
Chrome'u tekrar başlattığınızda virüs tamamen kalkmış olacaktır.

5 Nisan 2013 Cuma

Lenovo İdeapad G580 G570 Y560 Y570 Y580 Menteşe Sorunu


 Lenovo ideapad genel sorunlarından biride menteşelerdir. Bu sorun özellikle G ve Yserilerinde bulunmaktadır. Kullanıcıların şikayetlerine göre menteşelerin tutmaması ve daha sonra lcd ekranın düşmesidir. Ayrıca cihazı bu şekilde kullanmaya devam edilmesi alt ve üst kasaya,hoparlörlere zarar vermesi hatta ana kartın yanmasına neden olmaktadır.Bu durumda cihazı yeni aldıysanız ve 20 günü dolmadıysa hemen lenovo ideapad servisini ve aldığınız firmayı arayıp durumu bildiriniz. Ürünün değişim ya da iade talebinde bulunun. Unutmayınki yeni alınan bir cihazda ilk 20 güne kadar değişim ve iade hakkınız bulunmaktadır.




  Lenovo ideapad g ve y serisi kullanıcılar menteşe sorunu için servise yolladıklarında tamirden kısa bir süre geçtikten sonra menteşe sorununun tekrarladığını belirtiyorlar.
  Ayrıca bu sorunun kronik olduğu ve fabrika hatası olduğu yabancı sitelerdede belirtiliyor. Araştırarak kendinizde bulabilirsiniz. lenovo ideapad G ve Y serisi laptop almadan önce iyice inceleyin.Forumlara ve lenovo ideapad forumunu inceleyin oradaki kullanıcılar gerekli bilgilendirmeleri yapmış olduğunu göreceksiniz. lenovo bu soruna çözüm bulup hatasını düzeltmesi gerekir.En azından yeni üretilen G ve Y serilerinde bu hata olmamalı ve eski ürünlerine alan kullanıcılarına destek vermeli.Diğer büyük firmalar gibi gerekirse laptopları tek tek toplatıp gerekli parça değişimini yapmalıdır.